TV3 satsar Retro med Conan - Barbaren

2009-10-05
Conan - Barbaren

Betyg: 4 av 5

En nyskapande film som blev genombrottet för Arnold Schwarzenegger. Conan tas som slav och tränas till en fruktansvärd krigare. Äntligen fri träffar han två kamrater. De dricker för mycket en kväll efter att ha slagit ner en kamel och det leder till att de måste ge sig ut och besegra en stor ondska.

TV3
Söndag, 01:30

Conan barbaren kom 1982 och blev Arnold Schwarzenegger genombrott som skådespelare efter att innan mest varit känd som bodybuilder. Den bygger men löst på historierna om Conan av Robert E. Howard.

Jag tyckte det var en riktigt bra film. Den här typen av långfilm blir idag så lätt förstörd av stor budget där allt möjligt går att göra och därför "måste" göras. I Conan barbaren håller man det enkelt och effektfullt. Dessutom finns en del lätt komiska inslag som den enorma stridshammare en av Conan's stridsmotståndare har längre in i filmen (inuti Mountain of Power).

Har man inte redan sett Mountain of Power för många gånger rekommenderas den starkt.

Arnold Schwarzenegger fick $250 000 US för inspelningen att jämföra med $12 000 000 US för Kindergarten Cop och $15,000,000 US för Terminator 2. Allt efter det har han fått minst $20 000 000 US för och oftast mer.

Trailer...

Mer om Conan - Barbaren

Conan - barbaren (TV3.se)

Conan the Barbarian (Wikipedia)

Filmmusik: Conan barbaren

Relaterat på Pryltrend

Conan - barbaren är givetvis mycket retro och det finns det många inlägg om. En bra start är:

Retro är kraftfull marknadsföring


Conan - barbaren testades 2009-10-05 av Hans Husman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar