Arcade Gold: Joystick klar för TV med åtta spel

2008-12-08

Jakks Pacific har kommit med klassiska arkadspel inbyggda i spelkontroller färdiga att anslutas direkt till TV ganska länge nu. Serien kallas Plug it in & Play TV Games och det hela är både enkelt och billigt. Nackdelen är att spelen har några år på nacken. Fast det finns massor av bra äldre spel och idag kan man ju vaska fram det bästa från varje generation. Här har vi en till sådan Jakks kallad Arcade Gold featuring Pac-Man:

Fokus ligger precis som namnet och utseendet antyder på Pac-Man och de flesta men inte alla av de åtta spelen som kommer med är olika Pac-Man: Pac-Man, Super Pac-Man, Pac & Pal, Pac-Man Plus, Galaxian, Bosconian, Dig Dug och New Rally X. Alla av dessa spel tror jag kom i början av 1980-talet förutom Galaxian som kom 1979:

Galaxian

Pac-Man var ju väldigt stort och nyskapade. Galaxian var en Space-Invaders-klon. Just de där åren var ju också arkadhallar till stor del Pac-Man respektive olika varianter av Space Invaders så det här känns ju väldigt passande.

Läs mer hos www.jakkstvgames.com: Arcade Gold featuring Pac-Man
Mer om spelkonsoler och dataspel på Pryltrend.com: Spelkonsoler och dataspel

Relaterade bloggpostningar på Pryltrend:
Vectrex: Extremistisk spelkonsol från en underlig tid (1982)
USB - Klassisk Atari ST joystick för PC och Mac
PacMan arkad identisk med första PacMan + Ms. PacMan och Galaga
Spelkonsoler: Ny Yobo FC klarar Sega Genesis, Nintendo NES & Super Nintendo
Zeebo är den Häftiga & Billiga Spelkonsolen

Jag har inte sett att dom här har sålts lokalt här så de är säkert avsedda för den amerikanska TV-standarden NTSC snarare än PAL som normalt används i Europa. Något så när nya TV-apparater kan emellertid ställa om sig mellan PAL och NTSC och då är det nog bara plugga in den i AC-porten eller om den saknas i scart via adapter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar